Docu By Night: Check It | Pakhuis de Zwijger

datum: dinsdag 18 juli 2017

Dit evenement is al voorbij. ×
Docu By Night  Check It | Pakhuis de Zwijger

Op een steenworp afstand van het Witte Huis bevindt zich een beruchte tippelzone waar zwarte homoseksuele prostitués hun klanten oppikken. Een aantal van hen behoort tot Check It, een gang die uit nood werd geboren toen Washington DC geconfronteerd werd met escalerend geweld jegens de LGBT+-gemeenschap. Om zichzelf en elkaar te beschermen, besloten zwarte homo- en transseksuelen hun krachten te bundelen.

De gang telt inmiddels meer dan 200 leden, die hun geld verdienen met diefstal, overvallen en autoroof. De groep neemt elkaar in bescherming: wie een ‘sister’ in DC lastigvalt, is zijn eigen leven niet zeker. Zelf noemen ze zich een ‘familie’: in een buurt waar je door je familie, klasgenoten en kerkgemeente vaak wordt buitengesloten als je homoseksueel bent, krijg je bij Check It juist het gevoel ergens bij te horen.

Filmmakers Dana Flor en Toby Oppenheimer wonnen het vertrouwen van een aantal flamboyante bendeleden, waaronder Trayvon Warren. Voor de camera leggen ze openhartig hun voorgeschiedenis bloot, zonder uitzondering getekend door afwijzing en misbruik. De filmmakers volgen Warren en zijn vrienden op een cruciaal moment in hun leven, waar ze een kans krijgen om aan de uitzichtloze spiraal van prostitutie en geweld te ontsnappen. Nadat ze een beurs hebben gekregen om een modebedrijfje te beginnen, en worden uitgenodigd voor een design bootcamp, krijgen ze de kans om aan een show op Men’s Fashion Week in New York te werken.

- 91 min
- English spoken (no subtitles)

Docu by Night
Met maar liefst 9 unieke documentaire op het plein van Pakhuis de Zwijger sluiten we ook dit jaar weer ons culturele seizoen af. Samen met onze vrienden van IDFA hebben we voor deze avonden een speciale selectie documentaires gemaakt. Een perfecte gelegenheid voor een gezellige avond met vrienden, buren en relaties.

!! Entrance is free, but maka a reservation for your seat:
https://dezwijger.nl/programma/check-it

bron: https://www.facebook.com/events/893147507489788/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Amsterdam | 112 alarmeringen Amsterdam | Goedkoop Tanken in Amsterdam | Supermarkten in Amsterdam | Weerbericht Amsterdam