Re-enactment of the Now op Festival Over het IJ Amsterdam | Over het IJ Festival

datum: dinsdag 18 juli 2017

Dit evenement is al voorbij. ×
Re-enactment of the Now op Festival Over het IJ Amsterdam | Over het IJ Festival

Wegens succes terug! Re-enactment of the Now van Davy Pieters bij Theater Utrecht. Vorig jaar te zien op SPRING Utrecht en Oerol Terschelling en dit jaar van 18 t/m 22 juli op Over het IJ Festival.

In de filmische locatievoorstelling Re-enactment of the Now vormt de weidse natuur het decor voor een ‘re-enactment’: het naspelen van een historische gebeurtenis op de plek waar deze oorspronkelijk plaatsvond. Steeds verder zoomt de voorstelling uit, door tijd en ruimte reflecterend op dit moment. Op dat wat cruciaal was of ongezien bleef. Een meeslepende soundscape van Jimi Zoet en een live verteller via koptelefoon maken van dit schouwspel een levende cli-fi documentary.

Op haar kenmerkend inventieve, eigenzinnige wijze neemt Davy Pieters ons in Re-enactment of the Now mee naar de toekomst voor een terugreis naar het nu. In een poging de geschiedenis een duwtje in de rug te geven.

“Een fascinerend parallel universum van regisseur Davy Pieters” | “Onbeschaamd treffend moralisme” | “Pieters heeft een briljante manier gevonden om klimaatproblematiek in een voorstelling te vatten.” Trouw ***** (21 mei 2016)

“Een indrukwekkende cli-fi documentary” | Thomas Dudkiewicz, de acteur en ‘meesterverteller’ doet live de voice-over” | “Een weergaloze soundtrack van Jimi Zoet, die zich tot een van de interessantste theatercomponisten heeft ontwikkeld.” de Volkskrant **** (20 mei 2016)

“Wat Re-enactment of the Now zo goed maakt, is het feit dat de apocalyps bij Pieters door de afgemeten, menselijke scènes behapbaar blijft. Als toeschouwer kun je je verhouden tot deze versnipperde apocalyps: je kunt ernaar kijken zonder overweldigd te raken, je kunt er iets bij voelen en er is ruimte om echt te reflecteren op de mens in deze toestand.” De Correspondent (Mei 2016)

“De beeldende regie van Davy Pieters, de hypnotische voice-over van Thomas Dudkiewicz en de eclectische soundscape van Jimi Zoet; ze brengen een energieke totaalervaring tot stand.” 8Weekly **** (31 mei 2016)

Concept, regie, toneelbeeld: Davy Pieters
Spel: Klara Alexova, Mees Borgman, Joost Bolt, Indra Cauwels, Mathieu Wijdeven
Muziek: Jimi Zoet
Voice-over: Thomas Dudkiewicz
Decorbouw: Ruben Wijnstok

bron: https://www.facebook.com/events/113469712592058/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Amsterdam | 112 alarmeringen Amsterdam | Goedkoop Tanken in Amsterdam | Supermarkten in Amsterdam | Weerbericht Amsterdam