Special event: Andrew Solomon - Depressie: de nieuwe volksziekte | Oude Lutherse Kerk

datum: vrijdag 24 maart 2017

Dit evenement is al voorbij. ×
Special event  Andrew Solomon - Depressie  de nieuwe volksziekte | Oude Lutherse Kerk

*Early bird kaartverkoop is begonnen!

Uit cijfers blijkt dat bijna één op de vijf Nederlanders met een vorm van depressie te kampen krijgt, de kans op een depressie onder vrouwen is zelfs nog hoger met 25 procent. Onder studenten komt een depressie zelfs vijf tot acht keer vaker voor dan 60 jaar geleden. Nog nooit wist depressie zoveel slachtoffers te maken. Waar komt deze toename vandaan, en wat zegt het over onze samenleving dat depressie volksziekte nummer één lijkt te worden? En hoe komt het dat er nog steeds zo’n taboe op deze ziekte rust?

Romanschrijver en journalist bij de New York Times Andrew Solomon breekt een lans voor iedereen met een depressie. Maar liefst drie keer kreeg de in New York wonende Amerikaan te kampen met een ernstige psychotische depressie. Maar ook drie keer wist hij deze te overkomen, geholpen door tientallen therapeuten en kilo’s aan medicijnen. Nog elke dag slikt hij twaalf pillen.

Solomon vertelt hoe het is een depressie te hebben en wat de invloed is van onze samenleving op het huidige grote risico op een depressie. Het tempo van leven, de technologisering, de ondergang van traditionele gezinsstructuren, individualisering, de instorting van geloofssystemen: allen zijn ze catastrofaal en regelrechte veroorzakers van een depressie volgens Solomon. Toch kijkt hij niet alleen maar met negatieve gevoelens terug op zijn depressie, zo deelt Solomon ook de enorm waardevolle inzichten die deze aandoening hem hebben opgeleverd.

---

Andrew Solomon (1963) is professor in de klinische psychologie aan de Columbia University Medical Center en schreef over zijn depressies het met prijzen overladen boek Demonen van de Middag. Hij won er onder meer de prestigieuze National Book Award mee, volgens The Times behoort het boek tot de beste honderd boeken verschenen in de laatste tien jaar. Zijn TED Talk over zijn depressie is ruim zes miljoen keer bekeken. Vorig jaar nog was Solomon te gast bij een special van De Wereld Draait Door met Adriaan van Dis om over Demonen van de Middag te praten.


PRAKTISCHE INFORMATIE
Tickets: €35,00
Voertaal: Engels
Locatie: Luthersekerk, Singel 401, Amsterdam
Deuren open: 19:00
Aanvang programma: 19:30
Einde programma: 21:15
Datum: Vrijdag 24 maart

bron: https://www.facebook.com/events/119322938575018/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Amsterdam | 112 alarmeringen Amsterdam | Goedkoop Tanken in Amsterdam | Supermarkten in Amsterdam | Weerbericht Amsterdam