Szymanowski Quartet + Kit Armstrong | Muziekgebouw aan 't IJ

datum: vrijdag 28 april 2017

Dit evenement is al voorbij. ×
Szymanowski Quartet + Kit Armstrong | Muziekgebouw aan t IJ

Het Poolse Szymanowski Quartet doet zijn naam eer aan. Szymanowski’s bijzonder fraaie Eerste strijkkwartet vormt de opmaat voor pianokwintetten van de intrigerende Poolse componiste Grażyna Bacewicz en de beroemde Tsjech Dvořák. Het Poolse meesterkwartet ontmoet daarin de jonge briljante Amerikaanse pianist Kit Armstrong official Fan Page (Los Angeles, 1992). Deze protegé van Alfred Brendel speelt en componeert al sinds zijn vijfde. Hij studeerde op 16-jarige leeftijd af en behaalde daarna ook nog een graad in wiskunde. Een sensatie.

Componiste en violiste Grażyna Bacewicz schreef geschiedenis in Polen. Niet alleen was ze in eigen land een opvallende componiste, ze was ook de eerste vrouwelijke componiste uit Polen die in het buitenland succes had. Een van haar vioolconcerten won zelfs een prijs tijdens de Koningin Elizabethwedstrijd. Ze begon ooit bij de laatromantiek van Szymanowski, maar haar Eerste pianokwintet uit 1952 getuigt van een zeer onafhankelijke geest.

Programma:
Karol Szymanowski - Strijkkwartet no. 1
Grażyna Bacewicz - Pianokwintet nr.1
Antonín Dvořák - Pianokwintet op. 81

Uitvoerenden:
Agata Szymczewska, viool
Grzegorz Kotów, viool
Vladimir Mykytka, altviool
Marcin Sieniawski, cello
Kit Armstrong, piano

bron: https://www.facebook.com/events/608893809266605/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Amsterdam | 112 alarmeringen Amsterdam | Goedkoop Tanken in Amsterdam | Supermarkten in Amsterdam | Weerbericht Amsterdam