Aanhouding na achtervolging gestolen scooter

woensdag 6 mei 2015

Amsterdam - Een 15-jarige jongen uit Amsterdam is woensdag 6 mei na een achtervolging aangehouden omdat hij op een gestolen scooter reed. Tijdens de achtervolging heeft hij diverse stoptekens genegeerd en een tas weggegooid. Ook was hij in het bezit van inbrekerswerktuig.

Rond 02.40 uur zag een motorrijder van de politie een jongen op een rodescooter over de Amsteldijk rijden. Aan de hand van het kenteken stelde demotoragent vast dat de scooter was gestolen. Eerder deze week was dezelfdescooter ook al betrokken bij een achtervolging, maar toen wist de bestuurder teontsnappen.

De scooterrijder negeerde het stopteken en de agent zette de achtervolgingin. Onderweg gooide de bestuurder op het Therese Schwartzeplein een tas weg, diedoor de politie is veilig gesteld. Vervolgens sprong de jongen in deWarmoestraat van de scooter en vluchtte te voet verder richting de Dam. Op deDam pakten twee beveiligers de jongen vast en droegen hem over aan de politie.

Bij de veiligheidsfouillering troffen agenten inbrekerswerktuig aan. Ook wasde jongen in verband met zijn jonge leeftijd niet in het bezit van eenrijbewijs. De weggegooide tas is vermoedelijk van diefstal afkomstig. De politieonderzoekt waar de tas vandaan komt. De jongen zit nog vast voor verhoor.

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Amsterdam | 112 alarmeringen Amsterdam | Goedkoop Tanken in Amsterdam | Supermarkten in Amsterdam | Weerbericht Amsterdam