Drie nepagenten aangehouden

woensdag 15 oktober 2014

Amsterdam - Drie mannen (35, 38 en 41) die zich voordeden als politieagenten zijn dinsdag 14 oktober aangehouden. Zij worden ervan verdacht toeristen te hebben bestolen van duizenden euro?s.

Die dinsdag spreken de drie mannen een toerist aan op het Stationsplein. Zeleggen uit dat ze van de politie zijn en willen het geld en het paspoort van detoerist ?controleren?. De toerist geeft de gevraagde spullen in goed vertrouwenaf waarna de drie er direct vandoor gaan. De toerist spreekt direct na hetincident surveillerende - echte - agenten aan. Het slachtoffer geeft het hetsignalement van de daders door. Via de meldkamer wordt het signalement verspreidonder agenten in de buurt.Kenteken gezien bij soortgelijk incident

Zondag 12 oktober vond er een soortgelijk incident plaats aan de PrinsHendrikkade ter hoogte van de Buiten Bantammerstraat. Ook toen werden tweetoeristen bestolen van duizenden euro?s door drie mannen die zich voordeden alsagenten. Onderzoek naar dat incident leverde een kenteken op van de auto waarinde verdachten er toen vandoor gingen.

Drie mannen aangehouden

Rond twaalf uur dinsdagmiddag wordt de auto door agenten gezien op deHaarlemmerweg. Het signalement van de drie inzittenden komt overeen met debeschrijving die de toerist op het Stationsplein gaf. Agenten stoppen de auto enhouden de drie mannen aan. Bij fouillering vinden de agenten bij de verdachteneen deel van de buit n een vals politielegitimatiebewijs.

De recherche onderzoekt of de verdachten aan nog andere incidenten kunnen wordengelinkt.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Amsterdam | 112 alarmeringen Amsterdam | Goedkoop Tanken in Amsterdam | Supermarkten in Amsterdam | Weerbericht Amsterdam