Getuigen gezocht van incident met taxi

woensdag 2 maart 2016

Amsterdam - De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van een carjacking van een taxi.

In de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 februari reed een taxichauffeur over de Burgemeester van Leeuwenlaan om klanten op te halen. Toen hij buiten drie mannen zag staan die naar hem gebaarden, dacht hij dat het zijn klanten waren. Eenmaal in de taxi kreeg de chauffeur uit het niets harde klappen tegen onder meer zijn hoofd. De mannen eisten waardevolle spullen van de chauffeur. Op enig moment nam één van de daders het stuur over. Toen de taxi vaart minderde zag de chauffeur kans om zichzelf in veiligheid te brengen door uit de rijdende taxi te springen. De daders reden door in de taxi. Later die nacht is de taxi terug gevonden in de Schoonboomstraat.

Van de drie daders is het volgende signalement bekend:

Dader 1

Ongeveer 25 jaar oud

Tussen de 1.75 en 1.80 meter lang

Fors postuur, niet dik

Lang, zwart haar naar achteren gekamd met gel

Zwarte parka jas

Donker kleurige spijkerbroek

Dader 2

20-23 jaar oud

Ongeveer 1.85 meter lang

Fors postuur

Blauw T-shirt

Zwarte joggingbroek

Dader 3

23 jaar oud

Ongeveer 1.75 meter lang

Zwarte parka jas van het merk Canada Goose met een bontkraag

De politie is op zoek naar mensen die de drie mannen die nacht hebben gezien of die hen herkennen aan hun signalement. Die informatie kan telefonisch doorgeven worden via 0900-8844 of via ons online meldformulier. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Amsterdam | 112 alarmeringen Amsterdam | Goedkoop Tanken in Amsterdam | Supermarkten in Amsterdam | Weerbericht Amsterdam