Snorfiets haalt 79 km/u

maandag 18 april 2016

Amsterdam - De 22-jarige bestuurder van een snorfiets is maandag 18 april bekeurd omdat zijn snorfiets 79 km/uur kon rijden. De politie nam de begrenzer die op de snorfiets was gemonteerd in beslag.

De medewerkers van het Verkeershandhavingsteam (VHT) zagen de snorfiets op de Weesperstraat met een behoorlijke snelheid fietsers op het fietspad inhalen. Op een stopteken bracht de bestuurder zijn snorfiets tot stilstand. Het VHT kwam net terug van een controle op de Oosterdokskade en bouwde voor deze test de rollenbank weer even op. Op de rollenbank haalde de snorfiets slechts een snelheid van 17 km/uur. Een technisch onderzoek aan de snorfiets, die maximaal 25 km/uur mag rijden, bevestigde het vermoeden dat de tweewieler was voorzien van een begrenzer. Zonder begrenzer haalde de snorfiets een snelheid van 79 km/uur. Kennelijk had de bestuurder ten tijde van het stopteken de begrenzer geactiveerd.

Op de Oosterdokskade controleerde de politie 52 scooters. De snelste bromfietser was een 29-jarige man met 68 km/uur. Zeven scooters dienen opnieuw gekeurd te worden en de eigenaren hiervan kregen een bon voor een te hoge constructiesnelheid. Een dame op een snorfiets is bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Amsterdam | 112 alarmeringen Amsterdam | Goedkoop Tanken in Amsterdam | Supermarkten in Amsterdam | Weerbericht Amsterdam