Vijf aanhoudingen bij invallen twee koffiehuizen in West

donderdag 9 juli 2015

Amsterdam - Bij een controle in twee horecazaken in Amsterdam West zijn woensdagavond 8 juli vijf personen aangehouden. Ook werden verdovende middelen aangetroffen. De controle was onderdeel van de aanpak van gewelddadige liquidaties, waarbij plaatsen waar criminele groeperingen zich mogelijk ophouden worden gecontroleerd.

Rond acht uur startte de politie gelijktijdig de controles in tweekoffiehuizen aan de Burgemeester Rendorpstraat en de Eerste Hugo de Grootstraat.De invallen vonden plaats vanwege verdenking van drugshandel. De controlerichtte zich op zowel gasten als personeel.

In de zaak aan de Burgemeester Rendorpstraat werden drie mensen aangehoudenomdat zij verdovende middelen bij zich hadden. Later op de avond zijn driewoning doorzocht. In totaal werden daarbij verdovende middelen, een groot geldbedrag en een seal apparaat in beslag genomen.

In de onderneming aan de Eerste Hugo de Grootstraat werden twee personenaangehouden, iemand omdat hij zich niet kon legitimeren en iemand omdat hijverdovende middelen bij zich had.

De controles zijn onderdeel van de aanpak van gewelddadige liquidaties,waarbij plaatsen waar criminele groeperingen zich mogelijk ophouden wordengecontroleerd. Er zijn afgelopen maanden diverse gewelddadige liquidaties enschietincidenten geweest in de openbare ruimte. Extreem geweld wordt daarbijniet geschuwd. De politie wil dit geweld stoppen en legt daarom de focus - naasthet opsporen - op het tegenhouden en verstoren van criminele groepen. Onderdeelvan de aanpak is het uitvoeren van gerichte controles op plaatsen waar personenuit deze criminele groeperingen zich mogelijk ophouden.

De politie rapporteert haar bevindingen aan de gemeente Amsterdam, teneindete beoordelen of de horecazaken gesloten moeten worden.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Amsterdam | 112 alarmeringen Amsterdam | Goedkoop Tanken in Amsterdam | Supermarkten in Amsterdam | Weerbericht Amsterdam