Vuurwapenvondst na preventief fouilleeractie

maandag 23 december 2013

Amsterdam - Vrijdagavond 20 december 2013 werden na een onderzoek aansluitend op een preventief fouilleeractie, vier vuurwapens, 1 handgranaat en150 patronen aangetroffen. In verband hiermee zijn twee verdachten aangehouden. Zij zijn in verzekering gesteld.

Aanleiding voor het onderzoek was dat in een auto waarin demannen reden n scherpe 9 mm patroon werd aangetroffen. Dit aantreffen gebeurdetijdens een preventief fouileeractie op het Mercatorplein. Na het aantreffen vandie patroon werd in beide woningen van de verdachten een onderzoek ingesteld. Inn van de woningen werden vier handvuurwapens aangetroffen. In een berging diebij deze woning hoorde werden 150 stuks scherpe munitie en een handgranaatgevonden. Het explosief werd door de EOD (Explosieve Opruimingsdienst)onderzocht en veilig afgevoerd. Het onderzoek is in handen bij deDistrictsrecherche van West.De preventief fouilleeractie vond niet alleen op hetMercatorplein plaats maar ook in de Geuzenbuurt. Naast de vuurwapenvondst werdener ook nog zes messen aangetroffen en in beslag genomen.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Amsterdam | 112 alarmeringen Amsterdam | Goedkoop Tanken in Amsterdam | Supermarkten in Amsterdam | Weerbericht Amsterdam