Vijf verdachten babbeltrucs aangehouden

woensdag 8 juli 2015

Amsterdam - De politie heeft dinsdag 7 juli drie vrouwen en een man in de leeftijd van 21 tot 45 jaar uit Utrecht en Spijkenisse aangehouden op verdenking van diefstal en oplichting in vereniging. Een vrouw van 46 jaar uit Utrecht is aangehouden op verdenking van witwassen. Er zijn zes doorzoekingen verricht in Utrecht en Rotterdam. De politie nam tienduizenden euro?s, sieraden en dure horloges in beslag. Aan de actie werkten 35 medewerkers van politie mee uit Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.

De zaak kwam aan het rollen door de aangifte van een 87-jarige vrouw uitAmsterdam. Zij kreeg in april bezoek van twee dames, die zich voordeden alszorgmedewerkers. Zij vertelden de vrouw dat zij geld terugkreeg van de zorg. Deoudere dame liet hen vervolgens binnen. Eenmaal binnen leidde de ene vrouw hetslachtoffer af door haar water uit de kraan te laten stromen om te controlerenof er sprake was van schimmel. De andere vrouw wist de bankpas van bewoonsterweg te nemen.

Later belde een ?medewerker van de bank? de bewoonster. In het gesprek gafzij de pincode prijs van de bankpas. Het verlies van grote geldbedragen was hetgevolg. De verdachten opereerden op deze wijze in Amsterdam maar ook in anderesteden. De verdachten zitten nog vast en de politie sluit meerdere aanhoudingenniet uit.

Beroving door een?babbeltruc?komt vaker voor: onbekenden bellen aan en gebruiken een mooie smoes om binnen tekomen. Vervolgens stelen zij geld en andere waardevolle bezittingen. In sommigegevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld. Dieven doen zichsoms ook voor als meteropnemer of reparateur. Ze vragen om een glas water of eenpen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt. Deze zogeheten babbeltrucszijn bedoeld om mensen op te lichten. Het gebeurt voornamelijk aan de deur enbij pinautomaten. De politie is alert op deze vorm van diefstal.

bron: politie.nl | Categorie: fraude


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Amsterdam | 112 alarmeringen Amsterdam | Goedkoop Tanken in Amsterdam | Supermarkten in Amsterdam | Weerbericht Amsterdam