Acht inbrekers opgepakt dankzij oplettende buurtbewoners

zondag 1 december 2013

Amsterdam - Dit weekend zijn een achttal inbrekers op heterdaad gepakt, dankzij snel en adequaat optreden van oplettende buurtbewoners.

Vrijdagavond 29 november was het raak toen een oplettende buurtbewoner aan deBalatonmeerlaan onraad bespeurde bij n van zijn buren. Meerdere ter plaatsegekomen politiemensen ontdekten dat de inbrekers nog binnen waren, waarna zij inde woning konden worden aangehouden. De verdachten zijn allen in de leeftijd van15 tot 17 jaar oud en afkomstig uit Amsterdam.

Crossen

De volgende vangst was in de Schuitenhuisstraat toen een melding binnen kwamdat drie mannen daar met een auto aan het crossen waren. Op aanwijzing van eengetuige werd n verdachte aangehouden. De betreffende auto bleek eerder te zijngestolen bij een woninginbraak aan de Valutaboulevard.

Negenjarig meisje

Vrijdagmiddag werden al drie knapen op de Postjeskade in hun kraag gevat,nadat een negenjarig meisje verdachte omstandigheden zag bij een woning en depolitie belde via 112. Haar actie leidde tot de aanhouding van alle drie toenzij met tassen vol gestolen huisraad de woning verlieten. Het meisje wordt alsdank voor haar adequate reactie op passende wijze in het zonnetje gezet.

Bel 112 als u iets verdachts ziet

Commissaris Frank Kelder van District Amsterdam West kan het niet vaak genoegbenadrukken: 'We werken met man en macht, opvallend en onopvallend, aan hetterugdringen van het aantal inbraken en hebben daar de hulp van de burger hardbij nodig. Fantastisch dat deze aanhoudingen verricht konden worden, dankzij deoplettendheid van onze buurtbewoners. Weet dat we in de buurt zijn, dus belonmiddellijk met 112 wanneer u iets verdachts ziet. En beter te vaak dan teweinig!'

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Amsterdam | 112 alarmeringen Amsterdam | Goedkoop Tanken in Amsterdam | Supermarkten in Amsterdam | Weerbericht Amsterdam