Agent houdt op weg naar werk inbrekers aan

vrijdag 24 juli 2015

Amsterdam - Een agent die vanmiddag op weg was naar zijn werk, heeft twee inbrekers op heterdaad betrapt. Hij lichtte direct zijn collega?s in en de verdachten konden even later worden ingerekend.

In destraatOosterparkziet de agent op 24 juli om 13.45 uur twee mannen bijeen woning staan. Het is hem duidelijk dat ze daar aan het inbreken zijn. Hijgeeft het signalement van de mannen door aan zijn collega?s, die in de buurtsurveilleren. De jongens kiezen het hazenpad en gaan er ? ieder in een andererichting ? vandoor.Een motoragent houdt kort daaropop de Beukenwegeen man staande die voldoetaan het signalement. Als hij hem aanspreekt en vraagt naar legitimatie, gaat deverdachte er vandoor.Een ook toegesnelde agent te fiets zet direct deachtervolging in. Samen met de motoragent volgen ze de rennende verdachte tothij een winkelin vlucht. Daar wordt hij aangehouden door de agenten. Eengetuige meldt hen dat hij heeft gezien dat de inbreker tijdens zijn vluchtspullen weggooide, dat blijken na onderzoek inbrekersgereedschappen tezijn.Ondertussen zien andere agenten op de Eikenweg de andere verdachte lopen.Hij doet of hij van niets weet, maar de agent die ze betrapte, herkent hem alsn van de inbrekers. Ook hij wordt dan aangehouden.

Bij de woning wordt een kapot slot aangetroffen, maar de deur is kennelijkniet opengeweest. De bewoners komen met de schrik vrij; de alerte agent kon netvoorkwam dat er werd ingebroken.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Amsterdam | 112 alarmeringen Amsterdam | Goedkoop Tanken in Amsterdam | Supermarkten in Amsterdam | Weerbericht Amsterdam