Drie inbrekers aangehouden dankzij oplettende buurman

vrijdag 16 augustus 2013

Amsterdam - Dankzij een oplettende buurman konden drie verdachten worden aangehouden die ingebroken hadden in een woning in Slotervaart.

Geluiden in de nacht

Op 9 augustus rond vier uur in de ochtend hoorde de man vanuitzijn woning vreemde geluiden bij zijn buurman. Omdat hij wist dat zijn buurmanop vakantie was, ging hij kijken en zag dat de voordeur van de buurman openstond. Hij belde direct 112. Vervolgens ging hij naar buiten om de politie dejuiste woning aan te wijzen. Toen de politie aankwam, kwam uit de opengebrokenwoning een aantal mannen gerend.

Achtervolging

De politie ging achter de verdachten aan en de melder aarzeldegeen moment. Hij stapte op zijn scooter om mee te helpen zoeken. Na enige tijdzag hij een man lopen die hij herkende als n van de inbrekers. Op dat momentkwam ook een politieauto zijn kant op rijden. Hij wenkte de agenten en verteldedat hij de man herkende als een van de inbrekers. De agenten rekenden deverdachte in. Ondertussen kon een agent met hulp van een speurhond twee andereverdachten aanhouden in een tuin in de buurt..

Bloemen

De alerte buurman kreeg als dank deze week een bos bloemen eneen zilveren pluim uitgereikt door de wijkteamchef van politiebureau AugustAllebplein.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Amsterdam | 112 alarmeringen Amsterdam | Goedkoop Tanken in Amsterdam | Supermarkten in Amsterdam | Weerbericht Amsterdam