Amsterdam | straatinfo

inbraak politie meldingen

Geen gelukkig Nieuwjaar voor inbrekers!

woensdag 31 december 2014 inbraak

Amsterdam - Tijdens oud en nieuw slaan woninginbrekers vaker hun slag dan normaal. De politie roept u op om alert te zijn om inbraken te voorkomen. Brengt u de jaarwisseling gezellig bij familie en vrienden door? Neem dan een aantal eenvoudige maatregelen voor u de deur dicht trekt. Laat inbrekers niet de start van het nieuwe jaar bederven!

Veel mensen vieren de jaarwisseling bij vrienden of familie en zijn dus nietthuis. Oud en nieuw is net als kerst een ideaal moment voor inbrekers om hunslag te slaan. Het risico op een inbraak is, in alle feestdrukte, misschien niethet eerste waar u aan denkt in deze periode. Toch kunt u heel simpel ervoorzorgen dat inbrekers uw huis liever overslaan.

Neem preventiemaatregelen

Zorg dat uw woning er bewoond uitziet: laat in en om het huis lampen branden,zet glazen op tafel en laat bijvoorbeeld de radio aan. Laat waardevolle spullenzoals tablets en smartphones niet in het zicht liggen. Vraag ook uw buren om uwhuis extra in de gaten te houden. Geef aan waar u te bereiken bent en zorg datuw buren in geval van nood uw woning met een reservesleutel in kunnen. Doe ramenen deuren dicht en draai deze op slot, niet alleen als u voor langere tijdweggaat, maar ook als u alleen de straat op gaat om buren een gelukkig Nieuwjaarte wensen en vuurwerk af te steken. Vergeet ook de achterdeur niet. Zorg datterwijl u feestviert een inbreker niet ongemerkt naar binnen kan glippen.

Wij zijn alert, u ook?!

Natuurlijk let de politie tijdens de oudejaarsnacht op vreemde en verdachtesituaties in uw wijk. Daar kan de politie uw ogen en oren goed bij gebruiken.Hoort of ziet u iets ongewoons? Een persoon die op de uitkijk staat? Aarzel nieten bel direct 112. De politie kan dan wellicht een inbraak voorkomen en eeninbreker op heterdaad aanhouden.

Soortgelijke berichten

Spreekuren wijkagenten Zwolle-Zuid
Zwolle donderdag 29 december 2016

Toename woninginbraken in Delfzijl en Appingedam
Delfzijl vrijdag 20 februari 2015

Maak van uw woning geen etalage!
Rotterdam vrijdag 13 december 2013

Inbrekers aangehouden bij tankstation
Helmond donderdag 18 januari 2018

Inbrekers gestoord tijdens werk
Landsmeer zaterdag 20 juli 2013

Agressieve inbrekers via volg-app opgespoord
Tilburg maandag 09 maart 2015

Inbrekers overlopen en aangehouden
De Goorn zondag 24 februari 2013

Twee aanhoudingen na heterdaad inbraak
Naarden dinsdag 21 januari 2014

Drie inbrekers aangehouden
Hoofddorp maandag 25 mei 2015

Twee inbrekers aangehouden
Assendelft maandag 25 juli 2016

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio