Getuigenoproep ernstige mishandeling bij Hart van Nederland

maandag 4 juli 2016

Amsterdam - Vanavond besteedt Hart van Nederland om 18.00 en 22.30 uur aandacht aan een ernstige mishandeling in een trein op Amsterdam CS op zaterdagochtend 14 mei 2016 rond 00.20 uur. De mishandeling vond plaats op een balkon van de trein waar zich meerdere reizigers bevonden. De politie heeft een verdachte aangehouden, maar die ontkent de dader te zijn geweest. De politie zoekt reizigers die getuige zijn geweest van het incident.

De mishandeling vond plaats op het balkon van een volle trein, die stilstond op perron 8A met eindbestemming Den Helder. Een man gedroeg zich agressief en schreeuwde tegen de passagiers. Diverse reizigers, waaronder het 27-jarige vrouwelijke slachtoffer, maakte hier opmerkingen over.

Kennelijk was de man hier niet van gediend en pakte het slachtoffer bij haar keel en sloeg haar met beide vuisten op haar hoofd en gezicht. Het slachtoffer zag kans om aan de noodrem te trekken, maar dat weerhield de man niet om haar aan haar haren naar beneden te trekken. Hij stompte haar daarna nog vele keren op haar hoofd en gezicht. Na deze mishandeling sprong de man de trein uit en rende weg. De politie hield kort daarna, op basis van het opgegeven signalement, een 31-jarige man uit Almere als verdachte aan. Hij is ’s avonds om 21.00 uur na verhoor heengezonden.

Om een compleet beeld te krijgen van wat er in de nacht van vrijdag op zaterdag op Amsterdam CS heeft plaatsgevonden, is de politie op zoek naar getuigen van deze mishandeling. Het slachtoffer heeft een hersenschudding, een opgezwollen oog en een pijnlijk oor overgehouden aan de mishandeling en is na onderzoek door een dokter met een wekadvies naar huis gegaan. Zij heeft nog steeds last van de klappen die ze toen heeft gehad, zowel fysiek als psychisch.

De uitzending is ook terug te bekijken op HartvanNederland.nl

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Amsterdam | 112 alarmeringen Amsterdam | Goedkoop Tanken in Amsterdam | Supermarkten in Amsterdam | Weerbericht Amsterdam