Amsterdam | straatinfo

ongeluk politie meldingen

Automobilist aangehouden na verlaten plaats ongeval

ongeluk

Amsterdam - Een fietser is vannacht aangereden door een auto en gewond geraakt. De bestuurder reed door maar agenten hebben hem later aangehouden in een woning.

Surveillerende agenten zagen op zaterdag 25 februari 2017 om 04.50 uur een grijze BMW met zeer hoge snelheid rijden op de IJburglaan. Met zwaailicht en sirene gingen de agenten achter de auto aan om hem tot stoppen te manen. De bestuurder stopte echter niet maar ging er vandoor, de agenten volgden. Met hoge snelheid reed de BMW de Zuiderzeeweg op. Bij de kruising met de Zeeburgerdijk zagen de achtervolgende agenten een fiets liggen met daarnaast een jongen. Een agent stapte direct uit om eerste hulp te verlenen, de ander zette de achtervolging voort.

De fietser (26) is met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De BMW werd teruggevonden op de Cruquiusweg. De bestuurder kon kort daarna in een woning in de omgeving worden aangehouden en zit momenteel nog vast.

De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval en van het roekeloze rijgedrag van de bestuurder van de BMW. Mogelijk heeft iemand hem voordat hij werd achtervolgd door de politie, gezien en is iets aan zijn rijgedrag opgevallen. Informatie kunt u doorgeven via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 of via het tipformulier onderaan deze pagina.

Laat het ons weten via het tipformulier.

Soortgelijke berichten

Aanhouding na verlaten plaats van een ongeval
Lelystad

Bestuurder rijdt door na botsing
Middelburg

Inzittenden auto aangehouden na achtervolging
Leeuwarden

Beschonken automobilist loopt weg na aanrijding
Breda

Man aangehouden na inrijden op voetgangers
Breda

Politieonderzoek naar vechtpartij
Venlo

Man schiet met vuurwapen bij ruzie
Hoogezand

Aangehouden na verlaten plaats ongeval
Goes

Automobilist zwaar gewond na aanrijding A16 Dordrecht
Dordrecht

Man wil ziekenhuis niet verlaten
Enschede

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio