Amsterdam | straatinfo

overige politie meldingen

Agent gewond door scheermesjes op begrenzer

overige

Amsterdam - Een agent is zondagmiddag 4 december gewond geraakt bij een scootercontrole op het Zeeburgerpad. Hij haalde zijn vinger open aan scheermesjes die waren aangebracht bij een snelheidsbegrenzer. De 21-jarige scooterrijder is aangehouden op verdenking van mishandeling en zit nog vast.

Het vermoeden bestond dat de scooter was voorzien van een snelheidsbegrenzer. Om dit vast te stellen ging de agent op zoek naar een extra kabel. Hij deed dit op de tast nabij de bobine. Hij voelde plotseling een snijdende pijn en zag dat zijn vinger hevig bloedde. Nader onderzoek wees uit dat nabij de snelheidsbegrenzer twee kleine scheermeesjes waren aangebracht. De politie onderzoekt of er opzet in het spel is geweest.

De politie nam de begrenzer en de scheermesjes in beslag. Voor de scooter is een WOK-melding gedaan bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Deze melding houdt in dat de scooter opnieuw gekeurd moet worden nadat deze in originele staat is teruggebracht. Tot aan dit moment geldt een rijverbod voor de scooter.

Soortgelijke berichten

Eenzijdig motorongeval met dodelijke afloop
Almkerk

Agent bedwelmd bij ontdekking hennepkwekerij
Zevenaar

Zutphenaar opgepakt na negeren stopteken agenten
Apeldoorn

Agent ernstig mishandeld tijdens aanhouding
Eindhoven

Aangehouden na achtervolging
Amsterdam

Agent gebeten door man bij aanhouding in Dordrecht
Dordrecht

Politie houdt vijf mannen aan na belagen agenten
Dieren

Jongen gooit steen na politieauto; agenten gewond
Gouda

Politie schiet bij aanhouding verdachte huiselijk geweld
Tiel

Politieauto belandt in de sloot
Zeewolde

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio