Amsterdam | straatinfo

overige politie meldingen

Doorrijder Leidseplein snel aangehouden

overige

Amsterdam - Een automobilist die is doorgereden na een controle n aanrijding op het Leidseplein in Amsterdam is zaterdagochtend 28 maart uiteindelijk aangehouden op de Van Ostadestraat.

Surveillerende agenten wilden omstreeks 7.45 uur eenautomobilist op het Leidseplein aanspreken op zijn rijgedrag. De agenten gavende bestuurder een stopteken. Daar werd in eerste instantie gehoor aan gegeven,maar tijdens de verbale controlegaf de man ineens gas en ging ervandoor.Verderop op het Leidseplein reed hij vervolgens een overstekende vrouw op hetzebrapad aan, die hij vervolgens hulpeloos achterliet. Het slachtoffer is metonbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis, zij is aanspreekbaar. Deautomobilist reed na de aanrijding door en is gevolgd door meerderepolitievoertuigen. De bestuurder van n van de politieauto?s raakte in de bochtvan de Sint Willibrordstraat vermoedelijk de macht over het stuur kwijt en reedtegende pui van een hoekpand. Daarbij raakten beideinzittendengewond. En vande betrokken agenten liep nekletsel op, zijn collega verwondingen aan zijn hand.

Ondertussen hielden collega?s van de gewonde agenten rond 8.10uur in een woning op de Van Ostadestraat de verdachte aan. Het gaat om een26-jarige Amsterdammer, hij reed in een huurauto. De man werd geboeid enovergebracht naar een cellencomplex in de binnenstad van Amsterdam. Onderwegnaar het centrum ontstond een aanrijding met een fietser op de Stadhouderskade.Ter hoogte van het Rijksmuseum werd de fietser geraakt door de politieauto. Deman is met onbekend letsel naar een ziekenhuis overgebracht, ook hij isaanspreekbaar. De betrokken agenten bleven ongedeerd.

Nader onderzoek moet uitwijzen hoe de verschillende aanrijdingenhebben plaatsgevonden. De afdeling Verkeersongevallen Analyse (VOA) van depolitie Amsterdam doet technisch onderzoek naar de aanrijding op het Leidsepleinen het eenzijdige ongeval op de Sint Willibrordstraat. Met het oog opobjectiviteit doet een andere politie-eenheid het onderzoek op deStadhouderskade.

Soortgelijke berichten

Doorrijder gepakt
Purmerend

Doorrijder gepakt
Beverwijk

Doorrijder aangehouden
Den Helder

Doorrijder gezocht
Warmenhuizen

Politie zoekt doorrijder
Rotterdam

Doorrijder verzet zich
Zandvoort

Politie zoekt doorrijder na ongeval
Hilversum

Politie zoekt doorrijder verkeersongeval Rozengracht
Amsterdam

Bestelauto doorrijder aangetroffen en arrestatie in zaak
Oss

Politie zoekt doorrijder en getuigen ongeval
Hengelo Ov

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio