Amsterdam | straatinfo

overige politie meldingen

Drie voortvluchtige Albanezen opgepakt

zaterdag 30 april 2016 overige

Amsterdam - Drie Albanezen die door de Italiaanse en Belgische autoriteiten werden gezocht, zijn in april aangehouden in Amsterdam. Donderdag werd een van hen in zijn kraag gevat nadat hij een rood voetgangersverkeerslicht negeerde.

Op 28 april om 15.30 uur reed een politieauto met twee agenten op de Nassaukade ter hoogte van de Kinkerstraat. De agenten zagen twee mannen oversteken terwijl het voetgangersverkeerslicht op rood stond. De agenten besloten de mannen staande te houden. Toen ze hun identiteit controleerden, bleek een van de twee een door Italie gezochte voortvluchtige: hij wordt daar verdacht van drugssmokkel en deelname aan een criminele organisatie. De man is aangehouden en zal binnenkort worden uitgeleverd.

Eerder deze maand werd een Albanees aangehouden in Amsterdam West. Op 12 april surveilleerden agenten op de Vondelstraat toen zij een man zagen lopen die ze herkenden van een opsporingsbericht. Toen zij hem aanspraken en vroegen om zijn identiteitsbewijs, rende hij weg. Na een korte achtervolging gaf hij zich over en overhandigde een Grieks identiteitsbewijs, dat vals bleek te zijn. Toen de agenten hem hiermee confronteerden, barstte hij in tranen uit en gaf hij alsnog zijn echte naam op. Toen bleek ook waarom hij zo verdrietig was dat de agenten hem staande hielden: hij bleek een 31-jarige Albanees die door Italie tot 20 jaar cel is veroordeeld wegens drugshandel en deelname aan een criminele organisatie.

Op 14 april zien twee fietsende agenten op de De Vlugtlaan een man die ze - wederom - herkennen van een opsporingsbericht. Als de man in kwestie ziet dat de politie aandacht voor hem heeft, glipt hij een cafe in. In het cafe vragen de agenten naar zijn identiteitsbewijs en ook nu blijkt dat deze man wordt gezocht. Ditmaal zijn de Belgische autoriteiten naar hem op zoek omdat de man wordt verdacht van grootschalige hennepteelt en deelname aan een criminele organisatie.

Soortgelijke berichten

Kledingdieven opgepakt
Roermond zaterdag 04 april 2015

Politie vindt drie gestolen gestripte auto's
Tilburg woensdag 22 juli 2015

Vijf aanhoudingen na drugsactie
Goes vrijdag 14 april 2017

Vernieling van woning
Utrecht donderdag 14 november 2013

Update Overval Oldewierde: Medeverdachten zijn ook aangehouden
Almere maandag 04 juli 2016

Opnieuw aanhouding in zaak van de puinzakkenbende
Tilburg woensdag 13 april 2016

Meer arrestaties in onderzoek naar steekincident in park
Eindhoven donderdag 22 september 2016

Insluipers op de vlucht opgepakt
Arnhem donderdag 17 juni 2010

Hennepkwekerij opgerold, man aangehouden
Hulst dinsdag 19 december 2017

Vandalen opgepakt na lopen over auto?s
Nijmegen zondag 18 januari 2015

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio