Amsterdam | straatinfo

overige politie meldingen

Marktplaats-oplichter berooft kopers met geweld van hun geld

overige

Amsterdam - Al zeker acht mensen zijn dit jaar opgelicht tijdens een afspraak naar aanleiding van een advertentie op Marktplaats. De politie roept mensen op dit ook slachtoffer zijn geworden van deze oplichters zich te melden.

Deslachtoffers waren allemaal op zoek naar een laptop, een Macbook Pro retina. Deoplichter bood die aan voor zo?m 1300 1400 euro. Nadat de adverteerder en dekoper tot overeenstemming waren gekomen, spraken ze af, meestal in AmsterdamZuidoost, eenmaal in Diemen Zuid.

Bij het afgesproken adres werden de slachtoffers opgewacht door drie mannen.Die eisten meteen het meegebrachte geld. Wanneer het volgens hen niet snelgenoeg gaat, gaan ze over tot grof geweld. Ze smijten de slachtoffers op degrond, om ze vervolgens te slaan en te schoppen. Ze gaan zo hardhandig te werkdat een groot aantal daarbij letsel oploopt, pijnlijke gewrichten, wonden in hetgezicht, blauwe plekken op hun lijf. Bij n slachtoffer is zelfs een stuk tandafgebroken.

Signalement van de 3 verdachten:

Ook slachtoffer?

Mensen die ook slachtoffer zijn geworden van een soortgelijke beroving, maardie dit nog niet hebben gemeld bij de politie, vragen we dit alsnog te doen. Ookmensen op die getuige zijn geweest van een dergelijke beroving vragen we zich temelden bij de politie. U kunt contact opnemen via 0900-8844.

Soortgelijke berichten

Oplichter slaat toe
Tilburg

Oplichter actief
Ijmuiden

Oplichter aangehouden
Amersfoort

Snorder berooft klant
Breda

Groep jongens berooft jongeren
De Bilt

Oplichter actief
Edam

Man berooft van smartphone
Breda

Oplichter nog steeds actief
Delft

Man berooft vrouw van tas
Maastricht

Oplichter aangehouden dankzij getuigen
Haarlem

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio