Amsterdam | straatinfo

overige politie meldingen

Twaalf Ajax-hooligans aangehouden na onderzoek

dinsdag 26 november 2013 overige

Amsterdam - Twaalf mannen zijn dinsdagochtend 26 november aangehouden in verband met openlijke geweldpleging. Zij misdroegen zich tijdens en rondom de wedstrijden Ajax-AC-Milan (1 oktober), Ajax-Heracles Almelo (23 november) en Ajac-Celtic (6 november).

Tijdens de wedstrijd Ajax-Heracles Almelo van afgelopen zaterdag werdgevochten in Vak 410 van de ArenA. Bij deze vechtpartij werden een steward ensupporters geslagen. Op dinsdag 5 november vond voorafgaand aan de wedstrijdAjax-Celtic in de Warmoesstraat een zogenoemde 'hit-and-run'-actie plaats.Ajax-hooligans vielen hierbij Celtic-fans aan.

Metrostel vernield

Op 1 oktober vielen Ajax-hooligans op het metrostation Van der Madeweg eenmetrostel binnen waarin veel fans van AC-Milan zaten. Bij dit incident warenongeveer 25 Ajax-hooligans betrokken. Diverse ruiten van het metrostel werdenvernield. De metro kon door de schade niet verder rijden, waardoor er eenbehoorlijke vertraging ontstond. Hoewel het incident maar kort duurde, beleefdende AC-Milanfans angstige momenten omdat ze geen kant op konden. Niemand raaktegewond. Het GVB heeft aangifte gedaan van de vernielingen.

Camerabeelden onderzocht

De beelden van camera's op station Van der Madeweg, in de ArenA enbewakingscamera's in het wallengebied waren van grote waarde voor het onderzoeknaar deze drie incidenten. Politiemensen herkenden op de beelden een aantalhooligans. Een officier van justitie gaf toestemming om deze mensen buitenheterdaad aan te houden voor openlijke geweldpleging.

De twaalf mannen in de leeftijd van 17 en 29 jaar oud zijn vanochtendaangehouden. De arrestaties vonden plaats in Amsterdam, Lisse, Ede, Purmerend,Medemblik, Almelo, Haarlem en Apeldoorn. Het onderzoek is in volle gang, meeraanhoudingen worden niet uitgesloten.

Soortgelijke berichten

19 Voetbalsupporters aangehouden
Amsterdam dinsdag 04 augustus 2015

Politie voorkomt confrontatie tussen hooligans, 46 personen aangehouden
Zwolle zaterdag 23 september 2017

Politie bekeurt bij afgesloten weg
Onderdendam dinsdag 09 april 2013

Twaalf aanhoudingen rondom voetbalwedstrijd
Deventer dinsdag 26 mei 2015

Verstekelingen vluchten uit vrachtwagen
Duiven zondag 02 augustus 2015

Vijf Ajax-supporters in verzekering gesteld
Zwolle maandag 10 november 2014

Tien aanhoudingen voorafgaand aan Ajax-Celtic
Amsterdam donderdag 17 september 2015

Bandenprikker aangehouden
Arnhem dinsdag 26 augustus 2014

Dwergapen gestolen uit dierenpark
Epe donderdag 14 maart 2013

Politie zoekt getuigen brand Leerdam
Leerdam donderdag 14 februari 2013

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio