Man aangehouden voor bezit en maken illegaal vuurwerk

woensdag 24 december 2014

Amsterdam - De politie heeft woensdagochtend 24 december voor particulieren verboden vuurwerk en materialen en stoffen om zelf zwaar vuurwerk mee te maken in beslag genomen. Een 20-jarige Amsterdammer is aangehouden.

De politie doorzocht rond 9.00 uur in de ochtend een woning aan de GroteRuwenberg in Amsterdam. Aanleiding was informatie dat in die woning mogelijkgrondstoffen zouden liggen waarmee zwaar vuurwerk kan worden gemaakt. Dieinformatie bleek te kloppen. In de woning troffen agenten voor particulierenverboden vuurwerk aan. Ook vonden zij materialen en stoffen waarmeevuurwerk(bommen) gemaakt kunnen worden. De goederen zijn in beslag genomen.Agenten hielden een 20-jarige man aan.

Gevaarlijk

Zelf vuurwerk(bommen) maken en afsteken levert uiterst gevaarlijke situatiesop en is dan ook verboden. Zelfgemaakte vuurwerkbommen en illegaal vuurwerkzorgen voor 26% van al het ernstige vuurwerkletsel. En dat is het topje van deijsberg, omdat vaak gegevens ontbreken van het soort vuurwerk dat het letselheeft veroorzaakt.

Melden

Er ligt naar schatting jaarlijks twee miljoen kilo illegaal vuurwerkopgeslagen in Nederland. In de meeste gevallen ligt dit gewoon opgeslagen bijmensen thuis. Wanneer hier iets mis gaat, heeft dat desastreuze gevolgen vooromwonenden.

Weet of vermoedt u dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordtverhandeld? Meld dit dan bij de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem?Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: overlast-vandalisme


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Amsterdam | 112 alarmeringen Amsterdam | Goedkoop Tanken in Amsterdam | Supermarkten in Amsterdam | Weerbericht Amsterdam