Amsterdam | straatinfo

overlast-vandalisme politie meldingen

Twee aanhoudingen na aanpak overlast en onrust in De Banne

overlast / vandalisme

Amsterdam - Afgelopen week heeft de politie twee verdachten aangehouden in de Banne in Amsterdam Noord. Zij worden verdacht van onder andere handel in verdovende middelen.

Dinsdag 13 december hield de politie een 18-jarige verdachte in zijn woning aan op verdenking van meerdere strafbare feiten: handel in verdovende middelen, openlijke geweldpleging, straatroof, overtreden van het gebiedsverbod en diefstallen. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Een week eerder is een 20-jarige verdachte in zijn woning in de Banne aangehouden. De jongen is aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Na de aanhouding heeft de politie zijn woning en auto doorzocht, hierbij werden onder andere verdovende middelen en een stroomstootwapen aangetroffen. De auto is in beslag genomen, de verdachte is inmiddels door de Rechter Commissaris in bewaring gesteld.

De verdachten behoren tot de groep van overlastgevers die door de politie sinds enige tijd extra in de gaten gehouden wordt. Naar aanleiding van recente onrust en overlast in De Banne werken politie, OM en gemeente nauw samen om de rust in de buurt te herstellen. Naast inzet op zorg, wordt ook de criminaliteit aangepakt. Gebieds- en samenscholingsverboden aan jonge overlastplegers hebben ervoor gezorgd dat het nu rustig is in de wijk. Een enkeling heeft de verboden overtreden, maar daarop is direct een sanctie of een veroordeling gevolgd.

Soortgelijke berichten

Woninginbraak, autodiefstal, heling en vuurwapenbezit
Rotterdam

Vogelzang kiest hondenpoep, fout parkeren en onderhoud tuinen
Lopik

Hennepkwekerij ontmanteld
Hilversum

Jihadvlaggen verwijderd van Beverwijkse Bazaar
Beverwijk

Twee arrestaties bij doorzoeking pand
Oirsbeek

Drie aanhoudingen in XTC-onderzoek
Tilburg

Dure auto en motorscooter in beslag genomen wegens onverklaarbaar vermogen
Valkenswaard

Arrestaties in onderzoek naar witwassen en drugshandel
Oss

Vijf aanhoudingen bij invallen twee koffiehuizen in West
Amsterdam

OMG-lid aangehouden voor bedreiging
Alkmaar

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio