Nieuwe vragen schietpartij Staatsliedenbuurt

dinsdag 21 mei 2013

Amsterdam - Het onderzoek naar de schietpartij op 29 december 2012 in de Staatsliedenbuurt is nog altijd in volle gang. In de afgelopen maanden zijn twee verdachten gearresteerd. Het gaat om een 24-jarige man en een 32-jarige man, beiden uit Amsterdam. Zij worden onder meer verdacht van moord, poging tot moord en bezit van vuurwapens.

De politie gaat er echter van uit dat er 5 tot 7 daders zijn geweest,verdeeld over twee auto's. Een zilvergrijze Audi Quatro RS4 en een zwarteVolkswagen Golf GTI. Inmiddels heeft het rechercheteam, dat nog altijd uit zo'n20 rechercheurs bestaat, nieuwe aanknopingspunten. Een van de mannen die uit deAudi is gestapt en de wijk Geuzenveld is ingerend, nadat de Audi daar werdachtergelaten, is gezien door getuigen. Van hem is een compositietekeninggemaakt. Ook is er een compositietekening gemaakt vann van de daders die opde Van Bossestraat in de Staatsliedenbuurt in de Audi is gestapt. Beidetekeningen zijn vanavond te zien in Opsporing Verzocht. Daarnaast zijn erinteressante DNA-sporen veilig gesteld waar volop mee gerechercheerd wordt.

Twee doden

Bij de schietpartij vielen die zaterdagavond twee doden. De slachtoffers, de21-jarige Said el Yazidi en de 28-jarige Youssef Lkhorf, werden onder anderebeschoten met kalasjnikovs, net als twee motoragenten die ongedeerd bleven. Nade schietpartij, vindt de politie tientallen kogelhulzen terug, verspreid overhonderden meters. Omstanders werden niet geraakt. Het beoogde derde slachtoffer,een 24-jarige man uit Eindhoven, zit inmiddels vast. Hij werd op 22 februariaangehouden voor het bezit van valse identiteitspapieren en wapenbezit.

Uitzendingen

Deze week zullen in de diverse opsporingsprogramma's uitgebreid aandachtworden besteed aan de zaak. Vanavond in Opsporing Verzocht en woensdag in TerPlaatse van RTV-NH en Bureau 020 van AT5. Eenieder die informatie heeft wordtdringend verzocht zich te melden via het algemene politienummer 0900-8844, viaMeld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via de Criminele Inlichtingen Eenheid via079-345 8999.

bron: politie.nl | Categorie: schietpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Amsterdam | 112 alarmeringen Amsterdam | Goedkoop Tanken in Amsterdam | Supermarkten in Amsterdam | Weerbericht Amsterdam