Amsterdam | straatinfo

verkeersdelict politie meldingen

Aangehouden na achtervolging

verkeersdelict

Amsterdam - Op vrijdagavond werd een automobilist aangehouden na een achtervolging. Bij de achtervolging raakten twee agenten gewond en verschillende politieauto?s beschadigd.

Omstreeks 21.15 uur zag een agent (een biker) een autogevaarlijk geparkeerd staan op de Jan van Galenstraat en sprak de bestuurderhierop aan. De 41-jarige man uit Amsterdam bleek gesignaleerd te staan voor eeneerder gepleegde diefstal en moest mee naar het bureau. Hij wilde nog even watuit zijn auto pakken maar stapte toen snel in en reed weg. De agent probeerdedit nog te voorkomen maar nadat hij enkele meters was meegetrokken door de automoest hij zijn achtervolging staken. De agent raakte gewond aan zijn enkel enmoest zich hiervoor laten behandelen door een arts.

Klemgereden

Verschillende politieauto?s keken uit naar de gevluchteautomobilist en op de Ringweg A10 werd hij gezien. De achtervolging werd ingezeten bij de Coentunnel werd een politieauto van de weg gedrukt en kwam tegen devangrail aan. Een agent raakte hierbij licht gewond.

Bij de Zeeburgertunnel kon de bestuurder uiteindelijk wordenklemgereden en werd hij direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.Uiteindelijk liepen meerdere politieauto?s (forse) schade op.

Soortgelijke berichten

Politie arresteert autodief na achtervolging
Rotterdam

Rijden op gestolen bromfiets
Alkmaar

Man vlucht tijdens controle
Alkmaar

Inbrekers op heterdaad betrapt
Amsterdam

Achtervolging gestolen auto eindigt tegen gevel
Maastricht

Aanhouding handel in softdrugs
Utrecht

Graffiti spuiter op heterdaad betrapt.
Tilburg

Jongen rijdt op gestolen scooter
Vlissingen

Achtervolging van gestolen voertuig
Merkelbeek

Inbrekers na achtervolging aangehouden
Amersfoort

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio