Zware wapens

maandag 9 februari 2015

Amsterdam - In Amsterdam hebben arrestatieteams vrijdag 6 februari 2015 drie mannen aangehouden die zware vuurwapens en handgranaten in hun bezit hadden. De verdachten zijn in verzekering gesteld en zitten nog vast.

De zaak kwam aan het rollen tijdens een lopendrechercheonderzoek. Er zou sprake zijn van het aanschaffen van zware vuurwapens.Hierop werden verschillende rechercheteams in stelling gebracht.

De drie verdachten werden op verschillende locaties aangehouden waarbij eenaantal van hen een gebruiksklaar vuurwapen voorhanden had. Naast de aanhoudingenwerden onder andere in Amsterdam diverse huiszoekingen gedaan waarbij zwarewapens zijn aangetroffen: een pistool, een automatisch pistool, eenmachinepistool, diverse machinegeweren, shotguns en meerdere handgranaten. Ookzijneen aantal kogelwerende vesten in beslag genomen.

Het onderzoek is in volle gang en met de vuurwapens worden schietproevengedaan om na te gaan of ze bij eerdere misdrijven gebruikt zijn. Daarnaast wordtonderzocht wat de verdachten, allen bekenden van de politie, precies van planwaren met dit oorlogstuig.

'De focus lag op het opsporen en vervolgen van criminelen. Wehebben daarmee goede resultaten behaald, maar zien ook dat het geweld daarmeeniet stopt. Daarom is vorig jaar in de Amsterdamse Driehoek besloten dat onzefocus naast opsporen, ook sterk komt te liggen op het tegenhouden en verstorenvan de activiteiten van zware criminelen. De liquidatie van gisterochtend wasweliswaar heel gericht, waardoor wellicht minder gevaar voor de omgeving was. Wezien een toenemend gebruik van automatische vuurwapens en dat is zeerverontrustend.'

bron: politie.nl | Categorie: wapen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Amsterdam | 112 alarmeringen Amsterdam | Goedkoop Tanken in Amsterdam | Supermarkten in Amsterdam | Weerbericht Amsterdam